Ook Laetitia stelt rechtstreeks vraag aan Dutroux

Kort nadat Laetitia aan haar getuigenis was begonnen, stelde ze al rechtstreeks een vraag aan Marc Dutroux. Ze draaide zich naar hem toe en wilde weten of in haar eerste maaltijd toen ze wakker werd in Marcinelle, een boterham met chocopasta en een kop koffie, al opnieuw slaapmiddelen zaten. Marc Dutroux ontkende formeel en zei dat de koffiekop enkel moest worden leeggedronken omdat hij niet wil dat eten wordt verspild.

Belga

Laetitia vertelde dat ze vrijwel onmiddellijk in slaap viel in de bestelwagen waarmee Dutroux en Lelièvre haar ontvoerden. "De eerste medicijnen spuwde ik uit, maar toen Dutroux dat merkte gaf hij me meteen andere. Ik was bang en Dutroux verzekerde me dat, als ik deed wat hij vroeg, me niets zou overkomen. Ik slikte de medicijnen door en viel vrijwel meteen in slaap", vertelde Laetitia vastberaden.

"Toen ik wakker werd lag ik onderin een stapelbed vastgeketend met mijn onderbeen aan het trapladdertje. Ik was nog half verdoofd toen Dutroux de kamer binnenkwam en me voorstelde om een boterham te eten en een kop koffie te drinken. Na het eten sliep ik meteen opnieuw in tot 's anderendaags. Daarom wil ik nu weten of hij in de koffie, die ik helemaal moest opdrinken, ook slaapmiddelen had gedaan", verklaarde Laetitia.

Marc Dutroux ontkende. "Ik heb haar slechts één keer verdoofd en dat was in de bestelwagen. Dat ze haar koffie moest opdrinken is toch normaal zeker wanneer ze erom heeft gevraagd. Eten mag niet verspild worden. De tweede boterham heb ik daarom zelf opgegeten. Ik heb haar ook niet bevolen, maar gevraagd om de kop koffie leeg te drinken".

Laetitia verbleef twee of drie dagen op de kamer in Marcinelle. Ze vertelde dat ze daarbij voortdurend weer indommelde en geen idee had of het dag of nacht was. Tussenin verkrachtte Marc Dutroux haar. "Het deed hem blijkbaar plezier dat ik daarbij pijn leed". Op dezelfde kamer stelde Dutroux haar Sabine voor. Daarna moest Sabine van Marc Dutroux, zonder hemdje, onder het dakvenster gaan zonnen "om vitamines op te slaan", zei Laetitia nog.