KBWB vraagt om voorzichtigheid met vlaggen

Het dagelijks bestuur van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond besprak donderdag het ongelukkig incident tijdens Parijs-Roubaix, waarbij een vlag van de organisatie 'Vlaanderen vlagt' in het achterwiel van Leif Hoste draaide.

Belga

"De KBWB heeft niet de bedoeling om vlaggen te verbieden. Deze maken immers deel uit van een wielerwedstrijd en dragen bij tot het feestelijk karakter ervan. Wel wil de KBWB met aandrang vragen dat men deze met gezond verstand gebruikt," meldde de bond in een persmededeling.

"Meer en meer ziet men immers dat de vlaggen over het wegdek gehangen worden, met als gevolg dat het sportief verloop van de wedstrijd in het gedrang komt en dat de tv-kijker nog nauwelijks de renners tussen de vlaggen door ziet. De vlaggen worden zodoende een bron van ergernis voor renners, volgers en het grote publiek. De KBWB. vraagt dan ook uitdrukkelijk aan alle supporters om uit respect voor de sport en de kijker geen vlaggen boven het parkoers of het wegdek zelf te hangen of ermee te zwaaien."

Ook werd gevraagd aan de bevoegde sportcommissies om na te kijken hoe in het reglement kan worden opgenomen dat vlaggen toegelaten zijn, maar dat het sportief verloop en de kijker niet mogen gehinderd worden en daarnaast stuurde de KBWB een schrijven naar minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael, met bovenstaande suggesties en de vraag of hij en zijn diensten dit zouden kunnen helpen ondersteunen.