F1 - McLaren-Mercedes met nieuwe wagen in Hockenheim op 25/7

McLaren-Mercedes, dat een rampzalig seizoensdebuut kende in de Formule 1, zal ter gelegenheid van de Grote Prijs van Duitsland op 25 juli op het circuit van Hockenheim uitpakken met een volledig vernieuwde bolide. Dat schrijven de kranten Frankfurter Allgemeine Zeitung en Bild donderdag.

Belga

Officieel wil de Duits-Britse renstal de nieuwe wagen laten doorgaan als een volgende stap in de ontwikkeling van de MP4-19, waarmee de piloten vandaag rijden, en zal die MP4-19B heten. Het tijdschrift "Auto, motor en sport" meent te weten dat de wagen een eerste keer zal getest worden in juni.

De baas van de cel "autosport" bij Mercedes, Norbert Haug, wilde alleen kwijt dat "we er alles aan zullen doen om het totaal pakket te verbeteren. We willen onze betrouwbaarheid en snelheid terug. Dat zal waarschijnlijk nog twee maanden tijd kosten, dus in de tussentijd kunnen we ons nog aan enkele kleine tegenslagen verwachten."

McLaren-Mercedes kende dit seizoen al vier opgaves in drie Grote Prijzen. Bovendien pakte de Finse vice-wereldkampioen Kimi Raikkonen nog geen enkel punt.

De volgdende Grote Prijs vindt op 25 april in Imola plaats.