WK uithouding motoren begint met 500 km van Assen én Belg Mertens

Dit weekend begint op het circuit in het Nederlandse Assen met de 500 km het wereldkampioenschap uithouding voor motoren. Voor ons land tekent onder andere Stéphane Mertens present, die op de nieuwe Yamaha YZF-R1 zal uitkomen voor het team Phase One, regerend wereldkampioen. Zijn teammaats zijn de Fransman Sébastien Scarnato en de Engelsman Dean Ellison.

Belga

De deelnemerslijst is heel internationaal gekleurd (Suzuki Frankrijk, Honda Oostenrijk, Yamaha België-Frankrijk-Oostenrijk). Ook de hoofdrolspelers van de voorbije 24 uur van Le Mans (Philippe Vincent/Olivier Four/Matthieu Lagrive op hun Suzuki GSX-R én Willam Costes/Sébastien Gimbert/David Checa op een Yamaha R1) zijn erbij.

Vier andere Belgische teams komen aan de start: Eddy Peeters/Hans Westra/Patrick De La Ruelle op een Suzuki GSX-R1000, Danny Scheers/Tom Van Looy/Koen Vleugels ook op een Suzuki GSX-R1000, en het duo Dan Huylebroeck/Giovanni Christiaens op een Aprilia RSV 1000. Stéphane Mertens vindt met het circuit van dit weekend één van zijn favoriete parkoers terug. Zo vierde hij er de wereldtitel uithouding in 1995. Het vertrouwen is dan ook groot bij onze landgenoot voor deze eerste koers van het jaar.

De kwalificatieritten zijn gepland voor zaterdag. De eigenlijke wedstrijd start Paasmaandag om 13u45.