Kust blikt tevreden terug op paasvakantie

"De verblijftoerist werd tijdens deze paasvakantie niet bedrogen", zegt directeur Lucien Bullinck van Toerisme Blankenberge.

Belga

"Vandaag kunnen we zeggen dat de kust weent door het regenweer maar over de hele periode gezien kunnen we tevreden zijn. Mocht de zon zijn blijven schijnen, was zondag wellicht een nieuwe topdag geweest. Het is immers de laatste dag van een vakantieperiode".

Volgens Bullinck was het paasweekend goed voor twee in plaats van drie schitterende dagen. "Daarvoor kenden we een week met matig weer maar geen regen. De tweede vakantieweek was zonnig en goed. De kust mocht toen ook veel dagtoeristen ontvangen. De verblijfstoerist werd niet bedrogen. We kenden maar één regendag op twee weken. Hoe dan ook blijft de aprilmaand op weerkundig vlak risicovol".

Een vergelijking met de paasvakantie van 2003 kan volgens Bullinck niet worden gemaakt. "Vorig jaar was de paasvakantie tropisch en iedereen beseft dat we in België blijven en dergelijke goede situatie niet elk jaar kunnen verwachten".

Ook bij Toerisme Koksijde is men tevreden. "Vooral het paasweekend was goed", zegt Sandra Merckaert. "De hotels waren redelijk bezet en ook de verhuur van appartementen verliep vlot.

Vooral de tweede vakantieweek was redelijk. Op de tweede verblijven hebben wij geen zicht. We kunnen alleen vaststellen dat er veel volk rondliep in de badplaats".