Eerste Proms voor jongeren op 15 en 16/05 in Sportpaleis

De succesvolle Night of the Proms kent nu ook een jongerenversie. Op 15 en 16 mei vindt in het Antwerpse Sportpaleis de eerste editie plaats van "My first night". Net als bij de grote Proms is de combinatie van klassiek en pop het uitgangspunt. Doelgroep zijn jongeren tussen 7 en 14 jaar, maar ook volwassenen zijn welkom.

Belga

Op de affiche van de eerste "My first night" staan naast de vertrouwde namen van de Proms -het orkest Il Novecento, dirigent Robert Groslot, het koor Fine Fleur en zanger John Miles- ook die van The Pointer Sisters, Liz van Atomic Kitten, The Underdog Project, Natalia en Gene Tomas.

Binnen het klassieke repertoire zal extra aandacht worden besteed aan pianomuziek. Een jury met dirigent Groslot, Miguel Wiels, organisator Jan Vereecke en en producer Jacques Plancq zal een jonge pianosolist(e) aanduiden uit een selectie van acht jonge kandidaten.

"My First Night", op zaterdag 15 mei om 19 uur en op zondag 16 mei om 14.30 uur. Kaarten kosten tussen de 15 en de 30 euro en zijn te verkrijgen via Tele Ticketservice op 070/345.345 of online via