Di Rupo trekt PS-lijst voor Europese verkiezingen

Voorzitter Elio Di Rupo staat op de eerste plaats van de PS-lijst voor de Europese verkiezingen. Huidig Belgisch eurocommissaris Philippe Busquin is eerste opvolger. De PS toont zich een groot voorstander van Europa, maar is ook zeer ontevreden over recente evoluties binnen de Unie.

Belga

"Wij willen bouwen aan een ander Europa, een Europa voor de mensen." Elio Di Rupo stelt dat hij de PS-lijst trekt omdat Europa zeer belangrijk is voor iedere burger van dit land. Op de tweede plaats staat huidig europarlementslid Véronique De Keyser, op drie Brussels minister Alain Hutchinson, op vier huidig europarlementslid Olga Zrihen. Lijstduwer is Michel Daerden, minister-vice-president van de Waalse regering.

Op de lancering van de Europese kiescampagne woensdagavond in Brussel was voorzitter Di Rupo lovend voor het verleden van de Europese Unie. Die zorgde voor vrede en levenskwaliteit, voor milieubescherming, voor structurele hulp aan achtergebleven gebieden (Henegouwen),... Momenteel gaat het echter niet goed met Europa. "Het is moeilijk om vandaag links te zijn en enthousiast over het Europese project van Blair, Berlusconi, Chirac en co." De PS heeft het al langer moeilijk met de liberalisering die Europa promoot.