Brits echtpaar beleeft ultrakort Robinson-avontuur

Een Brits echtpaar mocht woensdag ervaren hoe het is om op een onbewoond eiland gestrand te zitten, zij het dat hun avontuur slechts van korte duur was. Anderhalf uur nadat ze in het zand de letters SOS hadden geschreven, werden ze opgemerkt door een roeiteam en opgepikt. Dat meldt de internetnieuwsdienst Ananova donderdag.

Belga

Een dertigtal toeristen besloot woensdagmiddag een boottochtje te maken naar het onbewoonde eilandje Samson, dat deel uitmaakt van de Scilly-eilanden voor de zuidwestkust van Engeland.

Kapitein Fraser Hicks zette iedereen af op het eiland en pikte iedereen -zo dacht hij toch- een tijdje later terug op. "We dachten voltallig te zijn,... niet dus", aldus Hicks.

Toen de achtergebleven man en vrouw zich realiseerden dat ze de boot hadden gemist, schreven ze in grote letters SOS in het zand. Anderhalf uur later werden ze opgemerkt door een vrouwelijk roeiteam, dat aan het oefenen was voor de komende competitie. De gestrande reizigers kregen een lift en waren snel terug in de bewoonde wereld.

Kapitein Hicks bood het echtpaar al zijn excuses aan. "Ze tilden niet te zwaar aan het voorval", zei hij.

Het gaat niet om een primeur in het gebied. Scilly's toerismeverantwoordelijke Steve Watt herinnert zich een voorval dertig jaar geleden waarbij een gestrand echtpaar een vuur aanstak om de aandacht te trekken van de passerende boten. Ook zij werden snel opgemerkt. Robinson Crusoë zal het graag horen.

Aangeboden door onze partners