Gorbatsjov overhandigt eerste World Awards voor vrouwen

De voormalige Sovjetpresident Michaïl Gorbatsjov zal op 9 juni de eerste Wereld-Vrouwenprijzen uitreiken op een gala in Hamburg. De Women's World Awards gaan naar vrouwen die "onze wereld ten goede hebben veranderd", zo deelden de organisatoren woensdag mee. Er zijn twaalf categorieën, waaronder tolerantie en sociaal engagement, kunst, toneel en business.

Belga

De World Awards voor mannen, die in 2000 in Oostenrijk in het leven werden geroepen, werden in oktober vorig jaar voor het eerst in Hamburg en buiten de Alpenrepubliek overhandigd. Sterren als Michael Douglas, Morgan Freeman en Christopher Reeve gingen met een prijs naar huis. Waar de "mannenprijzen" dit jaar worden uitgereikt, staat nog niet vast. De idee voor de prijzen komt van de Oostenrijkse PR-professional Georg Kindel, wiens bureau "World Connection" ook de "World Men's Day" in het leven riep.

Een internationale jury met meer dan 300 leden, onder wie Michael Douglas, Wolfgang Joop en Veronica Ferres, kiest de winnaressen. Op de uitreiking in het Congress Centrum Hamburg worden zowat 2.500 gasten verwacht. Onder het motto "Samen - Vrouwen voor een betere wereld" is bovendien op 8 en 9 juni een congres gepland.