Gedonder onder weermakers

De weervoorspellers van Meteoservices, een privébedrijf uit het Leuvense, en de collega's van het Koninklijk Metereologisch Instituut in Ukkel, een overheidsbedrijf, ruziën. Meteoservices heeft beslist een klacht neer te leggen tegen het KMI voor wat officieel 'oneerlijke concurrentie op de Belgische weermarkt' wordt genoemd.

Belga

Meteoservices betwist de prijzenpolitiek van het KMI dat, als overheidsbedrijf, de markt goedkoper kan bespelen dan het privé-bedrijf Meteoservices.

Bij het KMI in Ukkel wordt stoïcijns gereageerd op de dreiging van Meteoservices om een klachtendossier aan het leggen. "Het is zeker niet de eerste keer dat onze collega's een klacht indienen. Het is wel de eerste keer dat zij die zogenaamde klacht toelichten aan de pers", aldus een woordvoerder.

Meteoservices neemt zich voor het dossier tegen het KMI uit de doeken te doen tijdens een persontmoeting. Die wordt op donderdag 22 april om 11u. georganiseerd in de bedrijfskantoren, I&I bedrijvencentrum aan de Kapeldreef 60 in 3001 Heverlee.