DuPont Mechelen: 43 jobs sneuvelen bij bedienden en kaderleden

Bij het chemiebedrijf DuPont de Nemours in Mechelen verdwijnen 43 banen. Dat werd bekendgemaakt tijdens een ondernemingsraad, aldus Rob Feremans van de bediendenbond BBTK Mechelen.

Belga

De jobs zullen sneuvelen bij de bedienden en de lagere kaderleden. Maar de directie beloofde dat er geen naakte ontslagen zullen vallen.

In de overige vestigingen van DuPont in België vallen nog eens 20 ontslagen. Precieze details zijn daar nog niet over bekend. Rond 13 uur komen de vakbonden bijeen om zich te beraden over hun strategie.

Maandag raakte bekend dat het Amerikaanse chemieconcern wereldwijd 3.500 jobs schrapt. Bij DuPont in België werken ruim 1.400 mensen in vijf vestigingen. In Mechelen, waar verf en plastic korrels worden gemaakt, werken 1.250 mensen. In de vestiging in Ieper, waar producten voor de voedingsindustrie worden gemaakt, werken 140 mensen. Het distributiecentrum in Antwerpen telt 50 werknemers, en 10 mensen werken in een verkoopskantoor in Rekkem. Daarnaast zijn er nog 35 werknemers van DuPont die werken voor Ford in Genk.