20 hennepplantages gevonden tijdens grote drugsrazzia

De Nederlandse politie heeft bij een grootscheepse actie in het woonwagenkamp Vinkenslag in Maastricht donderdag twintig hennepplantages met 12.000 planten aangetroffen.

Belga

Vierhonderd politieagenten en leden van de mobiele eenheid vielen donderdagochtend het kamp binnen. De politie pakte dertien personen op. Elf van hen zitten in de cel, omdat ze woensdag deelnamen aan de blokkade van het A2-kruispunt De Geusselt in Maastricht. Twee anderen werden opgepakt omdat ze zich verzetten tijdens de inval.

Vier loodsen, waar hennepteelt plaatsvond, gingen volledig tegen de grond. In de loop van donderdagavond gaan politie en justitie de actie afronden.

Nederlandse justitie en politie waren al langer bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe inval in het kamp. Volgens de politie waren de hennepkwekerijen weer helemaal opgebouwd sinds de laatste inval in mei 2003.

De actie van de kampbewoners van woensdag bracht de zaak in een stroomversnelling. Bewoners van Vinkenslag gooiden de A2-kruising aan De Geusselt in Maastricht vol met afval en autobanden, waardoor het verkeer muurvast zat. De blokkade veroorzaakte een enorme verkeerschaos en kostte het bedrijfsleven miljoenen euro. De bewoners protesteerden tegen de strenge behandeling van de gemeente Maastricht.

Aangeboden door onze partners