Gevangenen Lantin weigeren naar cellen terug te keren

In de gevangenis van Lantin hebben ongeveer 30 gedetineerden donderdagmiddag geweigerd na de wandeling naar hun cel terug te keren. Ze zijn onder meer misnoegd over de stiptheidsacties van de cipiers, die bovendien met een lagere bezetting werken in de paasvakantie.

Belga

De politie stuurde manschappen naar de gevangenis, alsook ambulances voor het geval de toestand uit de hand zou lopen.

Vier van gevangenen raakten gewond bij een botsing tussen de muiters en de politie. Kort na 17 uur was de orde hersteld.

Twee van de vier gevangenen werden ter plaatse verzorgd, terwijl de twee anderen naar het ziekenhuis gebracht werden. Een vijfde gedetineerde verminkte zichzelf met een scheermes en moest ook naar het ziekenhuis gebracht worden.

De gevangenen zijn blijkbaar boos omdat ze sinds verscheidene dagen slechts één keer in plaats van twee keer per dag naar de binnenplaats van de gevangenis mogen. Nadat ze aan het eind van de morgen een luchtje hadden geschept, weigerde het 30-tal gevangenen naar de cellen terug te keren. Andere gedetineerden, die in hun cel zaten, gooiden spullen op de binnenplaats waarmee de muiters het tegen de ordediensten opnamen.

Kort na 17 uur waren alle gevangenen naar hun cel teruggekeerd en konden de ordediensten de gevangenis verlaten.