Topkok Pierre Wynants gaat werken voor Kursaalgebouw Oostende

Topkok Pierre Wynants, van het gekende driesterrenrestaurant Comme Chez Soi in Brussel, gaat deels werken voor het kursaalgebouw in Oostende. Wynants zal instaan voor de culinaire begeleiding van drie restaurants in het vernieuwde Kursaal. Blikvanger wordt de visbrasserie op het dakterras. Wel blijft de Brusselse kok nog actief in zijn Comme chez Soi.

Belga

De nv EKO, exploitant van het kursaalgebouw, richt samen met Fernand David, voormalig hoofd van Hilton Europa, een nieuwe onderneming op waarbij men de expertise van Wynants zal gebruiken voor de samenstelling van menu's, het proeven en opvolgen. De gerechten zullen worden bereid door een chef-kok onder toezicht van Wynants. Daarnaast zal Wynants ook instaan voor de culinaire begeleiding van de banketten voor 300 tot 600 personen. De samenwerking met de nieuwe vennootschap loopt voor 15 jaar.

Toch blijft er onduidelijkheid over de financiële constructie waarmee dit alles moet gebeuren.

In de drie horecazaken in het kursaalgebouw zullen 100 mensen gaan werken. De prijsklasse van de gerechten varieert van 10 tot 40 euro. Er komt zelfs een meeneemrestaurant waarbij maaltijden kunnen afgehaald worden om op het strand op te eten. De restaurants openen op 15 november. De investering bedraagt 3 miljoen euro, opgehoest door EKO, die het zeggenschap blijft behouden over de restaurants.