Extra druk op autowegen naar de Kust

Het is momenteel bijzonder druk op de autosnelwegen naar de Kust. Dat bevestigt de federale verkeerspolitie. "Overal tussen Brussel en de Kust is het druk maar nergens staat het verkeer echt stil", luidt het in Oost-Vlaanderen. "Er zijn nog geen ongevallen gebeurd en nergens op het traject zijn er werken."

Belga

De NMBS legt donderdag en vrijdag telkens vier extra treinen in, twee naar Blankenberge en twee naar Oostende. "We hebben de beslissing om de extra treinen in te leggen gisteren genomen op basis van de weersvoorspellingen", zegt woordvoerster Leen Uytterhoeven van de NMBS. "De beslissing om het volgende weekend extra treinen in te leggen, moet nog worden genomen." De extra treinen brengen de extra toeristen vanavond ook terug naar het binnenland.

Volgens directeur Lucien Bullinck van toerisme Blankenberge wordt er door de toeristen aan de Kust momenteel veel gekuierd. "De outfit van de toeristen is nog niet aangepast aan het echte strandtoerisme", vertelt hij. "Veel mensen komen wandelen, winkelen of bezoeken een attractie. Mensen met kinderen focussen zich wel al op het strand. Dit type weer in deze periode van het jaar heeft als voordeel dat zowat elke ondernemer aan de Kust iets van de toeristische taart kan meepikken. Het toeristisch seizoen wordt dus goed ingezet."