Carestel onderhandelt over overname Lunch Garden

Carestel onderhandelt sinds een week met een kandidaat-overnemer voor Lunch Garden NV. De potentiële overnemer is een groep van onafhankelijke Belgische investeerders rond Grégoire de Spoelberch en Thibaut van Hövell.

Belga

Woordvoerster Carine De Smet van Carestel zegt dat Carestel benaderd is door de kandidaat-overnemer en dat de restaurantgroep is ingegaan op het verzoek van deze kandidaat om verdere gesprekken te voeren. Hiertoe werd recent een "preliminair principeakkoord" bereikt.

Een mogelijke transactie kan eind mei 2004 worden afgerond. Maar dat hangt ondermeer af van het succesvol afronden van een due diligence onderzoek, en de kandidaat-overnemer moet de financiering van een eventuele transactie rond krijgen. Ook een deel van het management zal participeren in de transactie, zegt de mededeling.

Carestel NV is een beursgenoteerde cateringgroep die steunt op 3 pijlers: autowegcatering, luchthavencatering en Lunch Garden. Carestel boekte over 2003 een omzet van 305 miljoen euro en stelt zo'n 2.800 mensen tewerk. De Smet verwacht niet dat de verkoop grote gevolgen zal hebben voor het personeel.