Israëlische helikopter opent vuur op menigte in Rafah

Een Israëlische gevechtshelikopter heeft donderdag tijdens een inval in het vluchtelingenkamp Rafah in de Gazastrook een raket afgevuurd. Daardoor zijn zeker vijftien Palestijnen gewond geraakt, hebben ziekenhuismedewerkers gezegd. Vier van de gewonden verkeren in kritieke toestand.

AP Ned

Volgens ooggetuigen werd de raket gericht op een menigte waarin zich zowel burgers als gewapende mannen bevonden. Het Israëlische leger zei dat de raket neerkwam in een open veld en bedoeld was om een groep gewapende Palestijnen weg te houden van de Israëlische troepen. Het leger zei dat Palestijnse strijders twee antitankraketten op de soldaten hadden afgevuurd en explosieven hadden laten ontploffen. Aan Israëlische zijde werden geen gewonden gemeld.

De helikopters gaven luchtdekking aan Israëlische troepen die met 25 tanks en drie bulldozers het vluchtelingenkamp waren binnengetrokken om naar tunnels te zoeken waardoor wapens naar Gaza worden gesmokkeld. Ooggetuigen zeiden dat vier huizen werden neergehaald.