Poging aanslag op chauffeur van Pim Fortuyn

Een onbekende man heeft donderdagmorgen rond negen uur in Tilburg geprobeerd een aanslag te plegen op Hans Smolders, voormalig chauffeur van Pim Fortuyn, oud-Tweede-Kamerlid van de LPF. Dat heeft een woordvoerder van de politie gezegd.

Belga

De man meldde zich bij de woning van Smolders en bedreigde hem met een pistool. Het wapen ging niet af. De dader ging er te voet vandoor. Smolders raakte niet gewond. De dader is, zegt de politie, een blanke man van ongeveer 1 meter 80 lang met een smoezelig baardje. De politie neemt de zaak, volgens de woordvoerder, 'zeer hoog op'. Ze is een buurtonderzoek begonnen.

Smolders zegt dat hij "zeer aangedaan" is door de gebeurtenissen. "Die man zei dat ik moest stoppen met politiek. Nou, laat duidelijk zijn dat ik dat nu overweeg. Ik vind de gezondheid van mijn vrouw en kinderen veel belangrijker dan de politiek."

Smolders richtte in 2003 de Lijst Smolders op. Hij wilde in 2006 deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Tilburg. Hij had ook de ambitie om burgemeester te worden.