Aardappelen versperren R4 in Evergem na auto-ongeval

Iets voor 14.00u. woensdag heeft een tractor op de R4 in Evergem zijn lading aardappelen verloren. Volgens de lokale politie is het trage voertuig door een aankomende vrachtwagen te laat opgemerkt. De truck reed op de aanhangwagen van de tractor in.

Belga

"Hij is wel niet in kritieke toestand", zegt politiecommissaris Luk Lacaeyse. Het ongeval deed zich voor op de R4 in Evergem richting Zelzate. De bestuurder van de tractor is naar het hospitaal afgevoerd, maar verkeert evenmin in levensgevaar. De truckchauffeur is volgens Lacaeyse bij bewustzijn, maar kon tot een half uur na het accident nog niet uit zijn stuurcabine bevrijd worden.

"Zodra de chauffeur bevrijd is, zal in samenspraak met de brandweer gekeken worden op welke wijze de takeling van de vrachtwagen kan gebeuren", zegt Lacaeyse. "De vrachtwagen is geladen met het chemische product amoniumnitraat. Er is geen lek, maar de buitenisolatie is wel een beetje gescheurd". Mogelijk moet de lading eerst overgepompt worden, vooraleer de vrachtwagen getakeld kan worden. Ook de aardappelen moeten nog geruimd worden. In afwachting is de R4 richting Zelzate in Evergem volledig afgesloten. Chauffeurs moeten omrijden.

"De hinder zal nog minstens een uur duren", zegt Lacaeyse. "Maar tegen de avondspits zal de weg zeker vrij zijn".