Dieven opgepakt die buit door raam gooiden in Schaarbeek

De politie heeft dinsdag in Schaarbeek drie jongeren, onder wie een minderjarig meisje, opgepakt die de buit van een diefstal door het raam hadden gegooid, zo is woensdag van de lokale politie van Brussel-Noord vernomen. De spullen waren de dag voordien bij de buurvrouw gestolen.

Belga

De buurvrouw liep dinsdagmiddag in de Richard Vandeveldestraat en zag hoe allerlei spullen door een raam op de derde verdieping de straat op werden gegooid. Ze herkende videospelletjes en boeken die de dag voordien bij een inbraak in haar woning werden gestolen.

De politie werd opgeroepen en kon twee van de drie jongeren -de 23-jarige Izzet en het 16-jarige meisje- ter plaatse inrekenen. De derde, de 24 jarige Erdal, probeerde langs het dak te ontsnappen, maar werd met de steun van een politiehelikopter in de buurt bij de kraag gevat.

De drie woonden nog maar een maand in het gebouw. Ze stonden alledrie voor verscheidene feiten bij het gerecht bekend en werden formeel herkend door een getuige van de inbraak. De twee jongemannen waren voorwaardelijk vrij. Het trio werd ter beschikking van het parket gesteld.