Politie vindt drugs bij 140 fuivers in Flanders Expo Gent

Tijdens de Mayday-technofuif in de nacht van zondag op maandag in de hallen van Flanders Expo in Gent heeft de politie bij een speciale actie ruim 140 mensen betrapt op het bezit van verdovende middelen. Drie mensen zijn op verdenking van dealen door de onderzoeksrechter aangehouden.

Belga

Naast de drugs namen de agenten van de lokale en federale politie vijf verboden wapens in beslag en pakten ze één persoon op die geseind stond.

In de aanloop naar de Mayday-fuif, een Duits "dance event" dat zondagavond 11 april voor het eerst werd uitgeprobeerd in België, voerde de politie controles uit aan het Sint-Pietersstation van Gent. Daar werden 60 personen gevat met verboden middelen. Volgens het parket van Gent ging het vooral om "kleine gebruikers". De politie nam er 144 gram marihuana, 20 gram hasj, 21 joints, 82 xtc-pillen, 8 gram speed en 1 gram coke in beslag.

Op Flanders Expo zelf werd bij nog eens 83 fuivers drugs gevonden, met name 200 xtc-pillen, 1,8 gram heroïne, 3,8 gram cocaïne, 11,3 gram hasj, 108,2 gram marihuana, 3,5 gram speed en 65 joints.

De drie arrestanten zijn een 22-jarige man uit Aarschot die in zijn auto 38 xtc-pillen en een portie coke had, een 19-jarige Waal uit Faimes die behalve veel geld ook nog 17 xtc-pillen op zak had die hij tussen twee hallen in probeerde de slijten, en een 23-jarige Waal uit Dison die 36 xtc-pillen bij had.