Davis Cup België/Zimbabwe: Rochus verrassend onderuit

Wayne Black (ATP 364) zorgde vrijdag in de Hall des Sports van Doornik in de tweede ronde van de Davis Cup (Euro-Afrikaanse zone) voor een grote verrassing. Hij versloeg onze landgenoot Olivier Rochus (ATP 68) in vijf sets en bezorgde Zimbabwe zo een 0-1 voorsprong.

Belga

Na 3 uur en 33 minuten versloeg Wayne Black de jongste Rochus in vijf sets: 3-6, 7-6 (7/3), 6-3, 3-6 en 6-2. Tot 5-4 in de tweede set ging alles echter uitstekend voor Olivier Rochus. Hij had de eerste set al op zak (6-3) en mocht serveren voor winst in de tweede. Wayne Black vocht echter terug, redde twee setballen en brak door de service van onze landgenoot. Rochus was even van de kaart en kon in de tie-break geen vuist maken tegen de Zimbabwaan. Black haalde de tweede set binnen na 7-3 winst in de tie-break en bracht de bordjes opnieuw in evenwicht.

Ook in de derde manche trok Black de lakens naar zich toe. De nummer 1 van het Zimbabwaanse team maakte amper fouten en benutte quasi elk breakpunt (acht op tien tijdens de hele wedstrijd). Black haalde ook de derde set binnen (6-3) en bracht zijn land 2-1 voor in sets. "Olli" Rochus herpakte zich met de steun van het publiek en haalde op zijn beurt de vierde set binnen (6-3).

In de vijfde set kwam Rochus al snel 0-3 achter tegen de ook in het dubbelspel uitstekende Black. Onze landgenoot vocht nog even terug, kwam bijna langszij (2-3), maar kon de klus niet afmaken. Wayne Black kon dat wel, speelde een erg goede wedstrijd en zorgde erg verrassend voor een 0-1 voorsprong voor Zimbabwe. De tweede ontmoeting van de dag gaat tussen Xavier Malisse (ATP-58) en Genius Chidzikwe (ATP-406) en wordt op papier een makkie voor de X-man. Na het verrassend verlies van Olivier Rochus zal het Belgische team echter zeer voorzichtig moeten zijn en alles in het werk moeten stellen om op gelijke hoogte te komen.