Cultuurfunctionaris Tessenderlo ontslagen wegens financieel gesjoemel

De raad van bestuur van de vzw Gemeentelijke Culturele Infrastructuur Tessenderlo heeft de directeur- cultuurfunctionaris op staande voet ontslagen omwille van financieel gesjoemel. De gemeente Tessenderlo heeft tevens een klacht ingediend bij het parket van Hasselt. De anticorruptiecel van de GDA is met het verdere onderzoek belast, zo laat de gemeente vrijdag in een mededeling weten.

Belga

Burgemeester Jan Verheyden (sp.a) van Tessenderlo wenst niet verder in detail te treden over de exacte aanleiding van het ontslag. Wel wilde hij kwijt dat het ontslag een rechtstreeks gevolg is van het financiële wanbeheer van de cultuurfunctionaris. "Meer kan ik over de zaak niet kwijt omwille van de lopende gerechtelijke procedure en het gevaar op procedurefouten", verklaart hij in een reactie.

Het schepencollege van Tessenderlo heeft voor vrijdagavond bij hoogdringendheid een gemeenteraad samengeroepen. Daarop zullen de raadsleden over het ontslag van de cultuurfunctionaris ingelicht worden, aldus nog Verheyden.