17.000 Limburgse jongeren namen deel aan finale Jeugdolympiade

Tot hiertoe namen ruim 17.800 Limburgse jongeren deel aan de finales voor een bronzen en zilveren medaille in het kader van de Jeugdolympiade. In de bronzen fase van de Jeugdolympiade deden in gans Vlaanderen 72.437 jongeren een poging om in één of meer sporttakken een medaille te behalen.

Belga

Dat komt neer op een Vlaams percentage van één op vijf jongeren, zo maakte minister van sport Marino Keulen (VLD) donderdag bekend.

De Jeugdolympiade is een initiatief van Vlaams minister van Sport Marino Keulen en heeft tot doel om jongeren tussen de 10 en de 14 jaar warm te maken voor sport en om nieuw talent op te sporen. Dat gebeurt in het kader van de Olympische Spelen van dit jaar in Athene.

Tijdens de Jeugdolympiade kunnen jongeren een olympische medaille behalen in de sporttakken gymnastiek, zwemmen, wielrennen, basketbal en atletiek.

Voor de zilveren medaille streden donderdag in Heusden-Zolder 800 Limburgse jongeren. In West-Vlaanderen deden 421 deelnemers een gooi naar de zilveren medaille, in Vlaams-Brabant 402, in Antwerpen 726 deelnemers en in Oost-Vlaanderen 650 jongeren.

De finale van de Olympiade vindt plaats op 24 april in Herentals en op 25 april in Gent.