Judo - A-toernooi Tbilissi (m): Spelen ver weg voor Taymans en Sleeckx

Cédric Taymans en Koen Sleeckx hebben zaterdag op het A-tornooi in het Georgische Tbilissi een slechte beurt gemaakt. Beide landgenoten werden in hun gewichtsklasse snel uitgeschakeld in het toernooi, dat geldt als de laatste manche voor de Europese kwalificatie voor de Spelen vóór het EK.

Belga

In de -60 kg won Taymans in de eerste ronde met waza-ari van de Georgiër David Svimonishvili. In de tweede ronde en in de herkansingen ging onze landgenoot echter tweemaal met ippon onderuit (tegen de Wit-Rus Siarhei Novikav en Shumshad Bahramov uit Azerbeidjan). Taymans, die uit de top-9 komt en nog niet aan het door het BOIC opgelegde minimum geraakte (twee podia), zal op het EK in het Roemeense Boekarest (14-16 mei) erg goed moeten presteren om alsnog naar Athene te mogen.

Koen Sleeckx (-73 kg) zit in hetzelfde schuitje. Hij is uit de top-9 getuimeld en verloor zijn openingswedstrijd met ippon tegen de Georgiër Manuchar Muradashvili. Wil Sleeckx nog naar de Spelen, zal hij op het EK in Roemenië een uitstekende prestatie moeten neerzetten.

Derde Belg in actie in Georgië was Young Gascard (-60 kg). Hij verloor in de eerste ronde van de Fransman Alexandre Cardonnel met twee yuko's tegen één.