Roeien - Kandidaat Athene-gangers doen het goed on in Piediluco

De twee Belgische boten, waarvan bondscoach Dirk Crois hoopt dat ze naar Athene gaan, hebben zaterdag op de roeiregatta in het Italiaanse Piediluco allebei behoorlijke resultaten neergezet.

Belga

De dubbel-vier bestaande uit Christophe Raes, Arnaud Duchesne, Stijn Smulders en Nico Roels, kwalificeerde zich vrijdag in de reeksen dankzij een derde plaats al voor de finale. Daar eindigden onze landgenoten vierde, net achter de Italiaanse boot - met drievoudig olympisch kampioen Agostino Abbagnale - maar wel in dezelfde tijd (5:55.90). De finale werd gewonnen door de Tsjechische boot (5:52.00) voor Oekraïne (5:53.80).

Het andere Belgische team, de dubbeltwee lichtgewichten, met Bruggelingen Wouter Vanderfraenen en Justin Geevaert was rechtstreeks geplaatst voor de finale en werd daarin knap derde (6:38.80), na twee Italiaanse boten. De winst ging naar de viervoudige (Elia Luini) en zesvoudige (Leonardo Pettinari) Italiaanse wereldkampioenen lichtgewicht in 6:35.40. De tweede plaats was voor Alessandro Lodigiani en Marcello Miani in 6:37.40.