Vakbonden bij Sony Europe hopen jobs te redden

De vakbonden bij Sony Europe hopen tijdens de komende onderhandelingen over het aangekondigde ontslag van 110 ingenieurs in de vestiging van Zaventem vooral zoveel mogelijk jobs te redden. Dat zegt vakbondsafgevaardigde Erna Vereycken (LBC).

Belga

Het collectief ontslag werd donderdag aangekondigd. De eerste vergadering in het kader van de informatie- en consultatieprocedure gaat door op donderdag 15 april.

"We gaan proberen de betrokken werknemers te steunen en vooral zoveel mogelijk vaste contracten te redden. We hebben wel hoop dat dat zal lukken want het vermelde aantal van 110 gaat uit van het slechtste scenario. Het is nog te vroeg om nu al aan te geven welke concrete voorstellen wij terzake zullen doen, want daarover zijn nog geen afspraken gemaakt", aldus Vereycken.

Het personeel, dat donderdag al ingelicht werd over de herstructurering, reageerde verslagen. De kans is echter groot dat wie ontslagen wordt snel terug werk vindt want het gaat om hooggekwalificeerd personeel, dat nog relatief jong is. De aankondiging kwam voor een stuk als verrassing omdat het er aanvankelijk op leek dat de activiteiten van Sony in België gespaard zouden blijven van de wereldwijde herstructurering die Sony de komende jaren wil doorvoeren en waarbij 20.000 mensen moeten afvloeien.