Vrijdag geen zitting zaak Dutroux

Vrijdag is net als de voorgaande vrijdagen sinds de start van het proces-Dutroux een rustdag voor het assisenhof van Aarlen. De zitting herneemt pas aanstaande woensdag 14 april, omwille van Pasen. Dan zal de moord op Bernard Weinstein opnieuw centraal staan, naast de opsluiting van Sabine Dardenne. Gérard Pinon komt die dag opnieuw getuigen. Ook enkele speurders, een zus van Weinstein en Annie Bouty, de ex-vrouw van Michel Nihoul, zullen hun verhaal brengen.

Belga

Als alles verloopt volgens de verwachtingen van de advocaten van deze laatste, zal hun cliënt dat getuigenverhoor ook zelf in de assisenzaal kunnen meemaken. Nihoul was twee dagen afwezig in de assisenzaal wegens gehospitaliseerd. De ex-advocate Bouty vertelde tijdens het onderzoek al dat Marc Dutroux en Bernard Weinstein bij haar waren geweest omdat ze een manier zochten om Weinstein aan valse identiteitspapieren te helpen. Michel Nihoul geeft dat vandaag ook toe, na dat in het begin van het onderzoek te hebben ontkend.

Het heeft niet veel gescheeld of Gérard Pinon zat zelf op de beschuldigdenbank van dit assisenproces, op verdenking van medeplichtigheid aan de moord op Bernard Weinstein. Maar de "baas van het milieu van de schroothandelaars van Charleroi", zoals advocaat Paul Quirynen hem donderdag noemde, kon genieten van een buitenvervolgingstelling van de kamer van inbeschuldigingstelling van Luik. Dutroux beschuldigde er Pinon jaren van hem bij die moord te hebben geholpen. Sinds het begin van het proces beweert Dutroux dat Pinon het helemaal alleen heeft gedaan. Pinon heeft altijd ontkend. Voor de speurders werd Weinstein vermoedelijk op 25 november 1995 levend begraven in de tuin van Dutroux in Sars-la-Buissière. Daar werd zijn lichaam opgegraven op 17 augustus 1996.

Pinon kwam donderdag al voor het assisenhof getuigen, maar dan in verband met de opsluiting van de jongeren Rochow, Divers en Jadot. Dat onderdeel van het onderzoek-Dutroux komt donderdag nog even ter sprake wanneer de verschillende partijen in het proces de speurders hierover nog vragen zullen stellen.

Naast Bouty en Pinon komen woensdag ook een zus van Weinstein en diverse personen getuigen met wie hij contact had in de omgeving van Charleroi.

Op het einde van de zitting zullen speurders hun onderzoek naar de ontvoering en opsluiting van Sabine Dardenne uit de doeken doen.