Justine Henin-Hardenne vergroot voorsprong

Op de nieuwe WTA-ranking van maandag heeft lijstaanvoerdster Justine Henin-Hardenne haar voorsprong op nummer twee Kim Clijsters vergroot met 109 punten. De Waalse, die voor de 22ste week de eerste positie bekleedt, heeft nu 1.346 punten meer dan haar Limburgse concurrente. Henin-Hardenne, die deze week haar titel verdedigt op het toernooi van Amelia Island, totaliseert 7.626 punten.

Belga

Serena Williams verliest één plaats op de nieuwe ranglijst, en zakt van stek zes naar zeven. Hoewel de Amerikaanse na acht maanden afwezigheid vorige week bij haar terugkeer op het circuit meteen het toernooi van Miami won, ziet ze toch de Russin Elena Dementieva over haar springen. Williams, die in Miami haar titel verdedigde, verloor immers punten door de povere tegenstand die ze op weg naar de finale ondervond.

Dementieva - die van de jongste Williams in de finale een zware 6-1, 6-1 nederlaag kreeg aangesmeerd - won dan weer punten omdat het voor de Russische de eerste keer was dat ze zover in zo'n hoog aangeschreven toernooi kon doordringen.