"VLD moet verzet tegen migrantenstemrecht handhaven"

"Het migrantenstemrecht voor het Arbitragehof aanvechten, heeft niet veel zin, maar dat betekent niet dat de VLD de strijd moet staken. Bij een volgende regering kan het gewoon weer afgeschaft worden". Dat vindt VLD-senator Hugo Coveliers.

Belga

Hij sluit zich aan bij zijn partijgenoten Karel De Gucht en Dirk Sterckx, die dit weekend in Het Nieuwsblad aangeven dat de VLD het verzet tegen het migrantenstemrecht staakt. Een procedure voor het Arbitragehof heeft weinig kans op slagen, stellen ze.

Coveliers, die het verzet tegen het migrantenstemrecht in de Senaat aanvoerde, wijst zelfs op het gevaar dat het Arbitragehof de huidige regeling zelfs zou versoepelen door het vernietigen van de bepalingen rond het document dat niet-EU-burgers moeten ondetekenen om aan de gemeenteraadsverkiezingen te kunnen deelnemen.

Voor Hugo Coveliers betekent dit niet dat de VLD de strijdbijl moet begraven. De VLD moet volgens hem haar verzet tegen de wet handhaven en bij een volgende regering ervoor ijveren dat het migrantenstemrecht gewoon terug afgeschaft wordt.