Vlaamse "Creatief met Milieu"-prijs gaat naar Sint-Truiden

De interbestuurlijke samenwerking Land&Water, een samenwerkingsverband inzake water- en modderbestrijding tussen de gemeenten Sint-Truiden, Gingelom, Nieuwerkerken, Geetbets, Herk-de-Stad en de Watering van Sint-Truiden heeft de Vlaamse prijs "Creatief met Milieu" gewonnen. Met de prijs wil milieuminister Jef Tavernier (Groen!) gemeenten of samenwerkingsverbanden die bijzondere pilootprojecten realiseerden, belonen met een geldbedrag van 5.000 euro.

Belga

De jury koos de interbestuurlijke samenwerking Land&Water als laureaat uit omdat het een geslaagd voorbeeld is van een grensoverschrijdende aanpak van het waterbeleid. Dat is erop gericht om duurzame initiatieven te ontwikkelen om de water- en modderellende in de regio in te perken, aldus voorzitter Miel Londoz van de interbestuurlijke samenwerking.

Land&Water zal het bedrag van de prijs besteden aan de opmaak van een excursieroute voor fietsers en wandelaars langs realisaties van Land&Water. Een beknopte brochure met de locatie en informatie over deze realisaties in elke gemeente zal aan de toeristen ter beschikking gesteld worden, aldus nog Londoz.