Veertien maanden voor diefstal met geweld in Genk

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft maandag een 28-jarige man uit Mol wegens het plegen van een diefstal met geweld in Genk en wegens diefstal van een wagen veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 14 maanden. Aangezien de man al wegens gelijkaardige feiten tot een celstraf van twee jaar met gedeeltelijk uitstel werd veroordeeld, verkeerde hij thans in een staat van wettelijke herhaling en kwam hij niet meer in aanmerking voor een uitstel van straf.

Belga

De feiten dateren van 19 augustus 2001 en speelden zich af in Genk. Samen met drie medebetichten bemachtigde de man uit Mol door middel van geweld een metalen geldkoffer waarin 1.263,73 euro stak. De man werd maandag eveneens schuldig bevonden aan de diefstal van een Opel Kadett in de loop van september 2002 en aan het gaan uiteten zonder voor zijn spijzen en drank te betalen in februari 2003.

Een 29-jarige medebetichte uit Genk, die thans zonder gekende woon -of verblijfplaats in ons land verblijft, kreeg een celstraf van 8 maanden wegens heroïnegebruik en wegens het toebrengen van opzettelijke vernielingen in de woning van zijn ex-vriendin op 9 mei 2003. De Genkenaar bedreigde zijn ex toen ook met een mes en maakte zich schuldig aan weerspannigheid toen de politie ter plaatse kwam. Daarnaast pleegde hij in juli 2003 een diefstal met braak en ging aan de haal met een bromfiets, bagagetassen en een valhelm ten nadele van de stad Genk.

Twee andere medebetichten kregen een celstraf van één jaar, waarvan de helft met uitstel. Een 22-jarige dame uit Zonhoven werd wegens gebrek aan bewijzen vrijgesproken. Aan de benadeelde partijen moet het viertal tot slot een schadevergoeding van in totaal 4.390,02 euro betalen.