Tabaksbende slaat in één weekend toe op vier plaatsen

De tabaksbende heeft afgelopen weekend weer zwaar toegeslagen in Limburg. Ze drongen binnen in twee Total-tankstations in het Maasland, een krantenwinkel in Tongeren en een superette in Houthalen-Oost.

ghouben

Ze roofden er telkens de hele voorraad sigaretten. Hun buit heeft een waarde van tienduizenden euro’s. Naast alle tabak namen de inbrekers zaterdagochtend ook wijn, sterke drank, kauwgum en bollen kaas mee, gestolen bij superette Vessuvio op de Weg naar Zwartberg in Houthalen- Oost. Uitbater Luciano Massaro: “Zoveel winkelwaar kun je niet alleen dragen. Het moet een bende zijn.”

Bij krantenwinkel ‘t Poske in de Sint-Truiderstraat in Tongeren was het de eerste inbraak in 48 jaar.“De gestolen sigaretten hadden een waarde van 10.000 euro. Boule d’Or en Bastos namen ze niet mee. Bij de sigaren hebben ze zich beperkt tot de duurste merken,” zegt uitbaatster Francine Simons (foto).De dieven doorzochten zaterdagochtend ook de bureauruimte.

Nadat Total Fina woensdag werd bestolen in Heusden, werd het gelijknamige station in Diepenbeek vrijdagochtend leeggeroofd. Zaterdagochtend drongen dieven binnen in de vestiging aan de Rijksweg in Maasmechelen, vlakbij de oprit van de E313. De daders gingen driest te werk. Ze richtten veel schade aan.Volgens de politie is een grote hoeveelheid sigaretten gestolen.

Zondagochtend werd ingebroken in het Total-tankstation op Tournebride in Lanaken.“ Een poetsvrouw zag de deur rond 8.45 uur openstaan,” vertelt de bediende. Donderdag was er nieuwe tabak geleverd. De daders hebben de hele voorraad sigaretten mee.“Alle sloffen en alle merken”, zegt de bediende van Keulen nv.