Duchâtelet herverkozen als partijvoorzitter Vivant

Op een algemene vergadering van de partij Vivant zaterdag in Eupen is partijstichter en -voorzitter Roland Duchâtelet herverkozen tot voorzitter. Michel Hemberg uit Ecaussine wordt ondervoorzitter. Ook de gewestverantwoordelijken voor de partij werden gekozen.

Belga

Dat worden Robert Coppens en Michaël Creybeck voor Wallonië, Martine Claesen en Nele Lijnen voor Vlaanderen en Jacques Idmtal en Mariella Di Stasi voor Brussel, terwijl Joseph Meyer en Jean Van Ael werden verkozen voor de Duitstalige gemeenschap en Jean-Paul Brasseur voor Europa.

Vivant neemt deel aan de verkiezingen van 13 juni aanstaande op gewestelijk, gemeenschaps- en Europees niveau. Op het Waalse niveau pakt de partij uit met de delokalisatie van de luchthaven van Bierset naar Bertrix. "We eisen de delokalisatie omdat een uitbreiding van de luchthaven in Bierset 10 keer duurder is dan een nieuwe vestiging in Bertrix. Bovendien worden door een verhuis slechts 250 inwoners getroffen", legde Vivant-secretaris Jean-Paul Brasseur uit.

Op Vlaams niveau, waar Vivant kartel vormt met de VLD, wil de partij vooral de loonlastverlaging doordrukken. Op Europees niveau pleit de partij voor een Europese belasting op consumptie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer