Man wil aan politie ontsnappen door in Schelde te duiken

Zaterdagochtend, rond 3 uur 30 probeerde een 38-jarige man uit Berchem aan een politiepatrouille te ontkomen door in de Schelde te springen. De man bleek rond te rijden in een wagen die niet verzekerd was, zo meldt de lokale politie van Antwerpen.

Belga

Een patrouille merkte aan de Ernest Van Dijckkaai in Antwerpen een Ford Escort op die hen inhaalde aan de linkerkant zonder gebruik te maken van richtingaanwijzers. Vervolgens haalde de Ford nog twee andere voertuigen in en reed de wagen door een rood verkeerslicht. Daarop zetten de agenten de achtervolging in.

Ter hoogte van het Steenplein maanden zij de bestuurder aan tot stoppen. De chauffeur deed dit, maar vluchtte te voet verder en klom over de reling tot op een kaaimuur. Nog voor de agenten de man staande konden houden, sprong deze van de kaaimuur en belandde hij zo een vijftal meter dieper op een houten platform.

De politiemannen en reeds ter hulp geschoten collega's sloten de man in en wilden dichterbij komen om hen op te pakken. Nog voor ze hem konden onderscheppen, klom deze over de reling van het platform en dook hij de Schelde in. De man werd uit het water gehaald en onderkoeld overgebracht naar het ziekenhuis. Na onderzoek bleek dat de man rondreed zonder verzekering.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer