Brugge niet sterk genoeg voor Bordeaux

Club Brugge heeft zich donderdag niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van de UEFA-Cup. Nadat het de heenwedstrijd in en tegen Bordeaux had verloren met 3-1, verloor het in eigen huis ook de terugwedstrijd met 0-1.

Belga

De verwachte Brugse stormloop in het begin van de wedstrijd bleef uit, en het was integendeel Bordeaux dat de beste kansen kreeg. Na 4 minuten was het al een eerste keer schrikken voor de West-Vlamingen toen Celades, met twee doelpunten de boeman van de heenwedstrijd, onbewaakt aan de rand van het strafschopgebied verscheen, maar hoog over schoot.

Zes minuten later kon Chamakh na een rommelige fase aanleggen, maar zijn schot belandde recht in de handen van Verlinden, die tegen Bordeaux zijn 78e Europese wedstrijd speelde voor Club en zo het record van Franky Van der Elst evenaarde.

In de 17e minuut was Chamakh weeral gevaarlijk, maar hij kon niet goed bij een voorzet van op links en kopte over.

Daarna ging de Franse druk liggen. Ondertussen, in de 8e minuut, had Rune Lange wel al een strafschop geclaimd voor een trekfout, maar de Italiaanse scheidsrechter De Santis ging hier niet op in.

Het was bijna de beste kans op een doelpunt in de eerste helft voor Club, dat nooit een vuist kon maken, onder meer omdat aanvallers Lange en Saeternes vaak werden teruggefloten voor kleine foutjes. Bijna de beste kans, want in de tweede minuut van de blessuretijd kreeg Saeternes dé kans om Brugge voor te brengen. Een hoekschop van Blondel werd door Verheyen gedevieerd tot bij de Noor, die echter van heel dichtbij onbegrijpelijk over besloot.

Nagenoeg de volledige tweede helft ging verder op het elan van de eerste. Er vielen bijna geen kansen te noteren, omdat Brugge niet kon en Bordeaux het niet echt nodig had. In de 49e minuut schoot Francia net naast, en in de 78e kopte Verheyen over (terwijl hij ook een duwfout maakte), maar daar hield het ook op.

Tot in de 85e minuut, toen Marouane Chamakh door de buitenspelval en voorbij Verlinden glipte, en binnenschoot.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer