Paolo Maldini keert niet terug als international

Paolo Maldini, aanvoerder van AC Milaan, bevestigde donderdag zijn beslissing van na het WK in Japan en Zuid-Korea in 2002 om niet meer te spelen voor de Italiaanse nationale ploeg.

Belga

"Voor mij is er niets veranderd sinds de dag dat ik mijn beslissing om te stoppen genomen heb. Ik heb er lang over nagedacht, het is mijn beslissing en die kan door niemand beïnvloed worden. Ik kwam al geruime tijd geleden tot dit besluit, zelfs voor de aanvang van de Wereldbeker", verklaarde Maldini in het trainingscentrum van AC Milaan in Varese.

Na de sterke prestatie van AC Milaan tegen Depotivo La Coruna in de Champions League (4-1) woensdag, verklaarde de voorzitter van AC Milaan, Silvio Berlusconi, dat hij zal trachten Maldini te overtuigen om op zijn beslissing terug te komen. "Maar hij zei er ook bij dat het erg moeilijk zou worden", voegde Maldini eraan toe.

Volgens de Milanese krant Il Giorno van 12 maart, heeft de Italiaanse bondscoach Giovanni Trapattoni de Milanese verdediger zwaar onder druk gezet om nog te spelen tot na het naderende EK (12 juni-4 juli).

De 35-jarige Maldini heeft het record van meeste selecties (126) voor de Italiaanse ploeg op zijn naam staan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer