Brad Pitt wordt Bob de Bouwer

Het ziet er naar uit dat de fans van Brad Pitt Hollywoods mooiste een tijdje zullen moeten missen. Want na het Griekse Troje-epos dat hij zopas heeft voltooid, neemt Pitt een tijdje vrijaf om zich bezig te gaan houden met de architectuur, zo schrijft de Sunday Times.

Belga

Alsof zijn filmsuccessen en zijn huwelijk met Jennifer (Friend Rachel) Anniston niet voldoende zijn, gaat Pitt binnen kort in de leer bij Frank Gehry, de Canadese toparchitect die het befaamde Guggenheimmuseum in Bilbao en de spectaculaire Disney Concertzaal in Los Angeles ontwierp.

Dit laatste gebouw moet de spil worden van een groot renovatieplan dat het centrum van LA nieuw leven moet inblazen. En in het dream team dat daaraan gaat werken onder leiding van Gehry, zal ook een plaats worden ingeruimd voor Brad Pitt.

Zoals enkele weken geleden werd onderstreept, toen hij deelnam aan een architectuur-symposium, aan de zijde van de 73-jarige Canadese meester. Binnen het Gehryteam zal Pitt zich vooral toeleggen op het ontwerpen van bioscopen, sportcentra en restaurants. Dat de ster belangstelling heeft voor design bleek in 2000, toen hij een Italiaanse juwelier dagvaardde die het ontwerp had gekopieerd van een armband die Pitt had ontworpen voor Jennifer Aniston. En dat bouwen hem (en haar) bezig hield, weten we uit hoe frustrerend traag de verbouwingen aan hun architectonisch spectaculaire villa in Beverly Hills waren verlopen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer