Dirk Brossé brengt ode aan India in "the 9 seasons"

Componist en dirigent Dirk Brossé brengt in een nieuwe concertreeks ode aan de traditionele muziek uit India. Voor "the 9 seasons" heeft hij het kamerorkest "Prima la Musica" aangevuld met een schare Indische muzikanten.

Belga

De muziek die wordt uitgevoerd, is een mengeling van Europese muziek en de typische raga's uit India.

Raga's zijn patronen uit de traditionele Indische muziek: geen opeenvolging van noten zoals bij onze modi, maar een opeenvolging van intervallen. De muzikant voert niet zozeer een bestaande raga uit, maar moet de atmosfeer van een bepaalde raga recreëren.

Brossé gaat aan de slag met het bekende kamerorkest Prima la Musica, met de solisten Tom Landschoot (cello) en Eddy Van Oosthuysse (klarinet), een 25-koppig kinderkoor uit Delhi en vijf Indische muzikanten die fluit, sitar, tabla, santoor, tampura en gitaar spelen.

"Het is de bedoeling gedurende anderhalf uur zonder pauze op het thema van de seizoenen, Indische raga's te laten spelen en daarop de muzikale reflecties van Dirk Brossé samen met Prima La Musica te horen", aldus de organisatoren. "Tussenin zal het kinderkoor seizoensgerichte songs brengen en in een negende seizoen zullen beide muziekstijlen in elkaar vloeien".

De opbrengst van de vijf concerten, die plaatsvinden tussen woensdag 26 mei en vrijdag 4 juni, gaat naar een kinderproject van de journalist-fotograaf Christophe Lambert in Tamil Nadu (Zuid-India). De winst zal hem helpen bij de bouw van een veldhospitaal dat ten goede komt aan een dertigtal omliggende dorpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer