Twee topmensen Truiense firma tijdelijk aangehouden

Twee topmensen van een firma in Sint-Truiden die gespecialiseerd is in schilder-, pleister- en chapewerken, zijn tijdelijk aangehouden.

Belga

Ze worden ervan verdacht op grootschalige wijze inbreuk te hebben gepleegd op de sociale wetgeving door werknemers in het zwart te laten werken.

Twintig speurders van de GDA van Hasselt en vijftien leden van de inspectiediensten van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA), alsook mensen van het toezicht op de sociale wetten en de sociale inspectie vielen woensdag binnen bij de firma.

Het bedrijf stelt ongeveer 150 mensen tewerk. Onderzoek bracht aan het licht dat in de firma voor vijftig procent economische werkloosheid bestaat, terwijl de werknemers in werkelijkheid in het zwart aan de slag gingen.

Door de sociale fraude liep de Belgische staat belangrijke inkomsten mis, waaronder de patronale bijdragen en de sociale zekerheid. Er hadden vier huiszoekingen plaats op de maatschappelijke zetel van het bedrijf en op de privé-adressen van de afgevaardigd bestuurder en van de directie. De speurders pakten drie personen op. Twee topmensen werden een tijdlang onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer