Nieuwe Grenslandhallen biedt 16.000 bezoekers plaats

De bouw van de nieuwe multifunctionele evenementenhal van de Grenslandhallen in Hasselt zal plaats bieden aan 16.000 toeschouwers. Met meer dan 35.000 m2 oppervlakte plaatsen de Grenslandhallen zich stevig tussen de middelgrote Europese beurzen, evenementen en congrescentra, zo zei voorzitter Johan Vanmuysen vrijdag tijdens de eerste steenlegging voor de bouw van de nieuwe evenementenhal.

Belga

De bouw van de nieuwe evenementenhal moet in september van dit jaar klaar zijn. De oppervlakte van de evenementenhal bedraagt 22.000 m2 en kan zowel voor sportmanifestaties als voor muzikale en culturele evenementen benut worden. Met de bouw van de nieuwe evenementenhal is een investering van 11 miljoen euro gemoeid.

In het najaar wordt tevens gestart met de bouw van een indoor Plopsaland in de Hasseltse Grenslandhallen. Het themapark zal een oppervlakte van 10.000 m2 innemen en zal kinderen door middel van gethematiseerde attracties onderdompelen in de wereld van Kabouter Plop, Samson en Gert en andere Studio 100-creaties. Als alles volgens plan verloopt, zal Plosaland Indoor in april 2005 de deuren openen. Er worden 225.000 bezoekers per jaar verwacht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer