Uitbreiding Tongeren-Oost goed voor extra werkgelegenheid

Het 100 hectare grote industrieterrein Tongeren-Oost aan de Maastrichtersteenweg in Tongeren wordt uitgebreid met 40 hectare. De werken voor de aanleg van wegenis en nutsvoorzieningen kunnen op korte termijn aanbesteed worden waardoor er zich nieuwe bedrijven op Tongeren-Oost kunnen vestigen en er nieuwe arbeidsplaatsen kunnen gecreëerd worden.

Belga

Dat heeft de Tongerse schepen van economie Eddie Box vrijdag bekendgemaakt.

Het Tongerse stadsbestuur is al in het bezit van een bouwvergunning voor de uitbouw van het industrieterrein. Met alle eigenaars van landbouwers werd tevens een overeenkomst van eigendomsoverdracht afgesloten. Naar verluidt zouden al een aantal bedrijven interesse hebben getoond om zich op Tongeren-Oost te vestigen. Dat zou in principe vanaf 2005 kunnen.

Op het industrieterrein Tongeren-Oost zijn momenteel 25 bedrijven gevestigd. Volgens Box realiseerde Tongeren mede door de aanwezigheid van deze bedrijven 1.655 nieuwe jobs in Zuid-Limburg tussen 1997 en 2002. Hiermee staat Tongeren na Hasselt, Genk en Sint-Truiden op de vierde plaats in Limburg wat de creatie van extra werkgelegenheid betreft, aldus nog Box.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer