Groen licht voor rookverbod op Californische stranden

Na de invoering van een rookverbod in restaurants, bars, openbare parken en andere gelegenheden, is het in Californië voortaan ook verboden een sigaret op te steken op het strand. De krant Los Angeles Times berichtte donderdag dat het stadsbestuur van kuststad Santa Monica bij een eerste stemming het licht op groen heeft gezet voor een rookverbod op het zes kilometer lange zandstrand.

Belga

Bij een tweede stemronde op 13 april moet het plan definitief goedgekeurd worden. Vanaf midden mei kunnen rokers op het strand in Santa Monica een straf oplopen van omgerekend 206 euro.

Op het Solana strand ten noorden van San Diego is er al een rookverbod van kracht sinds oktober. De gemeenteraad van het naburige San Clemente sprak zich vorige week uit voor een rookverbod. In april zal ook het stadsbestuur van Los Angeles beslissen of er een rookverbod komt op haar stranden. "Dan hebben we een rookvrij strand van twintig kilometer", aldus schepen Jack Weiss. Hij noemt het "maatschappelijk niet aanvaardbaar", dat rokers "naar het strand gaan, families bedwelmen met hun rook, en de peukjes in het zand werpen".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer