Blondines met blauwe ogen en volle lippen hebben het makkelijk

Blondines met blauwe ogen kinderlijke gezichtstrekken en een eeuwige glimlach rond hun volle lippen, hebben het makkelijker in het leven dan hun minder fortuinlijke medemensen.

Belga

Britse wetenschappers vroegen duizend volwassenen welk type mensen ze het meest geloofwaardig vonden. Geloofwaardige mensen zouden bij sollicitaties en getuigenissen voor het gerecht immers een voetje voor hebben.

Blonde haren, blauwe ogen, kinderlijke trekken, volle lippen en een eeuwige glimlach werken geloofwaardigheid in de hand. Mensen die oogcontact vermijden en voortdurend grapjes maken worden dan weer als onbetrouwbaar bestempeld. Vrouwen kwamen bij het betrouwbaarheidsonderzoek beter uit de verf dan mannen.

In het algemeen verwachten mensen ook gepoetste schoenen en gewassen haren. Vrouwen komen best de deur uit met make-up. Ze benadrukken dan best ook hun lippen, want volle lippen worden positief bevonden, terwijl smalle, kleine mondjes achterklap en terughoudendheid oproepen.

Acteur Jude Law (geen vr., maar een m.) zou het beeld van de geloofwaardige mens verpersoonlijken. Maar de wetenschappers waarschuwen ook voor een verkeerde eerste indruk, omdat zoiets "ernstige en onrechtvaardige gevolgen" met zich mee kan brengen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer