Pikant schoonmaakbedrijf versus preuts Utah

De 44-jarige Dee Dee Derian heeft een rechtszaak aangespannen tegen het gemeentebestuur van haar woonplaats West Point in de Amerikaanse staat Utah omdat dat haar vergunning voor het runnen van een topless schoonmaakservice heeft ingetrokken.

AP Ned

Derian had een vergunning voor een thuisbedrijf, maar regelde af en toe ook zaken buiten haar eigen woning, met behulp van een mobiele telefoon. Daarom heeft het stadsbestuur de vergunning ingetrokken. Met het feit dat Derians schoonmaaksters hun werk met ontbloot bovenlijf doen heeft dat niets te maken, aldus het stadsbestuur. Derian gelooft daar niets van en is naar de rechter gestapt. Haar bedrijf Black Rose Enterprises draait voorlopig gewoon door.

In 2001 haalde Derian ook al het nieuws, nadat haar buren aangifte tegen haar hadden gedaan omdat ze in een zeer minimale bikini onkruid placht te wieden in haar achtertuin. Het openbaar ministerie moest afzien van strafvervolging, omdat rondlopen in bikini ook in het overwegend mormoonse Utah niet strafbaar bleek te zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer