Brusselse bende lokte slachtoffers via het internet

De Brusselse politie heeft een bende opgerold die via het internet homoseksuele slachtoffers lokte en ze daarna in een park in Molenbeek overviel. De bende zou zo een tiental overvallen gepleegd hebben.

Belga

De lokale recherche van de politiezone Brussel West kwam de bende eind november vorig jaar op het spoor bij een onderzoek naar een carjacking in Sint-Agatha-Berchem. De speurders ontdekten dat de bende al meerdere overvallen had gepleegd in Molenbeek. De daders gebruikten daarbij telkens dezelfde werkwijze.

Een van de bendeleden maakte via een datingsite afspraakjes met homoseksuelen. De slachtoffers werden telkens uitgenodigd om naar de ingang van een park in de Brusselse gemeente Molenbeek te komen. Nadat de dader zich aan het slachtoffer had voorgesteld, wandelde het duo honderd meter het park in. Daar wachtten drie of vier gemaskerde mannen die het 'koppel' verrasten.

Het slachtoffer werd telkens onder bedreiging tegen de grond gedrukt en gedwongen zijn bankkaarten en geheime codes, mobiele telefoon en autosleutels af te geven. De daders gebruikten onder meer nepgeweren, messen en knuppels om hun slachtoffer in bedwang te houden. De speurders hebben weet van een tiental gevallen. In enkele daarvan gebruikten de bendeleden ook fysiek geweld.

Terwijl twee daders bij het slachtoffer bleven, gingen de medeplichtigen de bankrekeningen plunderen. Al die tijd bleven de daders via gsm met mekaar in contact om na te gaan of de geheime codes wel klopten. Daarna lieten ze hun slachtoffer achter met dreigementen om in geen geval de politie te verwittigen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer