Bodemsaneringsfonds voor Belgische tankstations van start

De Interregionale Bodemsaneringscommissie (IBC) heeft de vzw Bofas, het bodemsaneringsfonds voor tankstations in België, erkend. De publicatie in het Staatsblad betekent meteen de operationele start van Bofas, zo luidt het in een mededeling.

Belga

Vanaf vrijdag kunnen tankhouders die voldoen aan welbepaalde voorwaarden een dossier indienen voor operationele en/of financiële tussenkomst van Bofas. Het Bofas-fonds is een gezamenlijk initiatief van de overheid en de petroleumsector.

Bofas is een fonds dat de historische bodemverontreiniging van tankstations in België op een gestructureerde manier wil aanpakken. In een eerste fase plant Bofas een informatiecampagne naar de exploitanten, eigenaars en feitelijke gebruikers van gronden verontreinigd door de uitbating van tankstations. "Deze campagne heeft als doel hen te informeren over de officiële startdatum en over de mogelijkheden en voorwaarden voor operationele en financiële tussenkomst van het Bofas-fonds", zo luidt het.

Chris Hoste, algemeen directeur van Bofas, is tevreden: "We zijn verheugd dat dankzij het samenwerkingsakkoord het fonds operationeel en financieel kan tussenkomen in de aanpak van de historische bodemverontreiniging van de tankstations in heel België. Met Bofas kunnen de petroleumsector en de overheid samen het initiatief nemen om een eenduidige oplossing te bieden voor de historische vervuiling van tankstations in België".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer