Man krijgt 4 jaar met uitstel voor aanranding minderjarige

De correctionele rechtbank van Brussel heeft donderdag P.S., een 37-jarige inwoner van Jette, veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar met een probatie-uitstel voor wat de voorlopige hechtenis te boven gaat. De man werd schuldig bevonden aan verkrachting en aanranding van de eerbaarheid met bedreiging en geweld van een minderjarige. Op het moment van de feiten was het slachtoffer 12,5 jaar oud.

Belga

De feiten speelden zich af in Brussel tussen 1 maart 2003 en 23 april 2003. P.S. ontkende aanvankelijk de aantijgingen met klem. Nadien bekende hij de feiten aan de onderzoeksrechter. Hij minimaliseerde het misbruik echter door te zeggen dat het "uit de hand was gelopen". Bovendien kleineerde hij het slachtoffer door haar te omschrijven als een "verleidelijk ding" en door te beweren dat ze instemde met de seksuele relatie.

Het hof oordeelde echter dat de man misbruik had gemaakt van de zwakheid van het meisje, dat op het moment van de feiten te kampen had met zware familiale problemen. De twaalfjarige heeft altijd ontkend dat ze met de relatie instemde. Het hof oordeelde daarom dat het niet raadzaam was de man opschorting van uitspraak van straf te geven, zoals de verdediging had gevraagd.

De rechtbank verdedigde de uitspraak eveneens door te verwijzen naar het psychiatrische rapport. Daaruit blijkt onder meer dat P.S. affectief is verwaarloosd, een gebrek heeft aan scholing en naïef is. De man moet in psychotherapeutische behandeling, mag geen contact meer hebben met het slachtoffer en moet op zoek naar een job.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer