Negen doden door aardbeving in oosten Turkije

Negen mensen zijn om het leven gekomen door een aardbeving die zich donderdag voordeed in het oosten van Turkije. zeven van de slachtoffers zijn kinderen.

AP Ned

De aardbeving, die zich voordeed rond 21.30 uur, had een momentmagnitude van 5,1 en het epicentrum bevond zich in de plaats Cat in de provincie Erzurum, 900 km ten oosten van Ankara. De kinderen kwamen om toen hun huis in het dorpje Kucukgecit instortte. In het dorp, waar een derde van de 45 huizen instortte, vielen nog twee doden. in Cat kwam een persoon om het leven. Zeker 46 mensen raakten gewond door de aardbeving. In heel Erzurum vluchtten mensen in paniek de straat op en tientallen mensen werden met een shock in het ziekenhuis opgenomen. Ook in omliggende provincies werd de aardbeving gevoeld.

De aardbeving had een kracht van 5,1 op de schaal van Richter. Na de aardbeving volgden er nog 51 naschokken. De getroffen streek is bergachtig en dunbevolkt. Het Rode Kruis en militaire teams hebben al tenten en voedsel gezonden naar de getroffen streek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer