STVV-spits Désiré Mbonabucya zaterdag vrijgelaten

Désiré Mbonabucya, de Rwandese aanvaller van Sint-Truiden die eerder deze week werd opgepakt en verdacht wordt van valsheid in geschrifte en mensenhandel, is zaterdagmiddag vrijgelaten.

Belga

Dat heeft zijn club Sint-Truiden zaterdagavond bekendgemaakt. De onderzoeksrechter vond het niet langer nodig om te wachten op de beslissing van de raadkamer maandag. De 27-jarige voetballer wordt ervan verdacht dat hij een aantal Rwandezen, onder wie twee kinderen, naar België liet komen. De Rwandezen zouden geen familiale band hebben met de STVV-spits. In september 2002 landde een Rwandese vrouw samen met twee kinderen op de luchthaven van Zaventem. Een van de kinderen zou een dochter zijn van Mbonabucya, zo stelde de STVV-aanvaller zelf.

Zij werd in een open centrum geplaatst, maar de maatschappelijk assistent vroeg een DNA-test om na te gaan of Mbonabucya effectief de vader was. Uit die tests bleek dat de voetballer niet de vader van het Rwandese meisje was en daarom liet de Brusselse onderzoeksrechter Thierry Freyne hem aanhouden wegens mensenhandel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer